Velkomstsange til konfirmation

velkomstsang konfirmation

Sådan laver du en velkomstsang til konfirmationen

Konfirmationen er en familiefest, hvor man fejrer overgangen fra barn til voksen. På sådan en speciel dag er det ikke nok at håret, tøjet og maden er i orden, mange konfirmationer bærer også præg af fællessang og taler. Her er det ideelt med en velkomstsang, som alle synger i fællesskab i starten af festen. 

Det gode ved en velkomstsang er, at det kan være en god icebreaker, så gæsterne har noget at starte samtalen med efter sangen. 

Find en melodi alle kan synge med på

Når man skal skrive en velkomstsang, er det en god ide at finde en melodi, som alle kan synge med på. Det er bare langt nemmere at skråle igennem til en sang, hvis melodien er kendt. Nogle melodier som næsten alle kender er melodierne fra børnesange. Det kan være alt lige fra ’Mester Jakob’ til ’Mariehønen evigglad’, som alle gæsterne kender, og de er derfor nemme at synge med på. Hvis man har svært ved at finde på en sang, findes der også mange forskellige velkomstsange på nettet, som man kan bruge. 

Hvis man bruger en sang fra nettet, som allerede er skrevet, kan man eventuelt vælge at bytte nogle af ordene ud, så sangen bliver mere personlig. På den måde kan man tilpasse de enkelte sange til de gæster, der kommer til konfirmationen. 

Skriv teksten så den passer til melodien

Når du har fundet en passende melodi, skal teksten skrives. Hvis du vælger at skrive hele teksten fra bunden af, kan det være en god ide at kigge på nogle rimordbøger på nettet. Rimene i en sangtekst er gode at have med, fordi det får sangen til at være mere flydende, når den skal synges. Man skal også lægge mærke til, hvor mange stavelser der er i hver linje i den originale sangtekst, så teksten kommer til at passe på melodien.  

Når man skal skrive teksten til velkomstsangen, er det vigtigt, at man husker at byde gæsterne velkommen i sangteksten. Man kan nævne, at man håber at alle gæsterne får en god dag med hyggeligt samvær og noget godt at spise.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *