Toastmaster til konfirmation

toastmaster konfirmation

Det er vigtigt, at man har en toastmaster til enhver stor fest. Hvis man ikke har det, så er der flere forskellige elementer i festen, der kan ende med at gå galt. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at der er sørget for en toastmaster til en konfirmation. I denne artikel kan du læse mere om toastmasterens job til en konfirmation.

Hvad skal en toastmaster stå for til en konfirmation?

En toastmaster kan sagtens være værten, men det behøver det dog ikke at være. Hvis det ikke er værten, der er toastmaster, så er det meget normalt at informere de øvrige gæster om, hvem der er toastmaster. Det er endda noget, der gøres af værten, når alle er ankommet, eller af toastmasteren selv under en kort tale.

En toastmaster skal have et godt overblik over alt det, der skal ske under selve festen. Derfor det også vigtigt, at han eller hun er blevet sat godt ind i alle detaljer om festen. Det er også en god idé, at det er noget, der er gjort i god tid før selve festen. Derved får toastmasteren nemlig lidt tid til at danne sig et overblik over det.

Toastmasteren skal være vågen under hele festen

Når festen er gået i gang, så er det meget vigtigt at toastmasteren er vågen. Er der blot én forsinkelse, så kan hele tidsplanen blive skubbet. Derfor er det også vigtigt, at maden bliver serveret til aftalt tid osv. Den første tale skal gerne afvikles efter maden, så folk ikke er nødt til at afbryde deres spisning, for at høre den.

Samtidig skal den dog også afvikles, så er der ikke går for kort tid, inden det er tid til den næste tale i rækken. Hvis der er tale om en konfirmation, så vil der sandsynligvis også være en del sange. I nogle tilfælde vil der tilmed også være andre typer af underholdning. Alt dette skal man også sørge for at få til at passe ind.

Hvad det betyder er, at toastmasteren er den person, der skal styre timingen ved festen. Det er også hende eller ham, der skal give grønt lys til de forskellige ting. Toastmasterens job er derfor at sørge for, at det hele forløber som det skal. Der skal ikke pludselig sættes gang i en tale, hvis der snart bliver serveret varm mad.

Disse elementer af en fest er toastmasterens ansvar

Herover fik du en fornemmelse af, hvad du egentlig skal klare, hvis du skal være toastmaster til en fest – og herunder også en konfirmation. Herunder vil vi tage et nærmere kig på, hvilke elementer, der helt præcist er en del af toastmasterens ansvar ved en konfirmation. Det gør sig nemlig gældende for alle følgende dele:

  • Servering af mad (både forret, hovedret, dessert og skrub af-mad)
  • Sange
  • Taler
  • Pauser

Der er flere af de ting, der er nævnt herover, der kan gå igen ved en konfirmation. Inden konfirmationen skal toastmasteren have alle aktiviteter at vide, så de kan blive plottet ind i en tidsplan. Når der er blevet lavet en rækkefølge, så skal værten godkende det. Derfor kan det være fordel gøres sammen.

Alle de gæster, der har en form for indslag til festen, kan med fordel blive informeret om, hvornår de kan få lov til at komme på. Derved slipper man som toastmaster for, at der hele tiden er spørgsmål fra alle sider, så man også kan få lov til at nyde lidt af festen, og det ikke kun bliver praktiske ting.

Du skal også huske på, at det ikke nødvendigvis er alle, der skal have lov til at sige noget. Hvis det ikke har den store relevans eller vedkommende er blevet for fuld, så skal du blot afslå det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *