Konfirmationstale

konfirmationstale

Sådan holder du den bedste konfirmationstale til konfirmanden

At holde en god tale er en sand kunst. Selvom der er noget tid til at konfirmationssæsonen er over os, er det altid en god idé at være forberedt og i god tid med konfirmationstalen. Hvordan skriver du så en god konfirmationstale? Læs med herunder og få nogle tips til at bygge din tale ud fra.

Indledningen i konfirmationstalen

Hvem er konfirmanden? Hvad er dit forhold til hende eller ham? Det kan fungere godt at starte talen ud med at komme med en god anekdote om konfirmanden – gerne en oplevelse I har haft sammen. Det kan f.eks. være sjovt at tage udgangspunkt i en oplevelse fra konfirmandens barndomsdage, som får selskabet til at grine. Generelt for taler er det passende at starte ud med noget, der får folk til at grine og som letter stemningen.

Vælg et tema for talen til konfirmanden

Hav et fokus i talen. Du bestemmer selv, hvad der er oplagt at lægge vægt på. Det kan fx være en generel ros til konfirmanden, der kan være udgangspunktet i din tale. Du kan også holde talen på et lidt mere abstrakt plan, hvor du afslutningsvis i talen kæder det abstrakte tema sammen med konfirmanden. Et eksempel på dette kunne være, at du snakker om fremtid og fremtidsdrømme, hvor du afslutningsvis vender tilbage til konfirmandens og snakker om hans eller hendes mål. 

Hvis du vil have mere baggrundsinfo om konfirmation så kan du læse det på folkekirkens hjemmeside. Det kan måske give nogle ideer til tematikker man kan snakke om.

Skriv talen i et simpelt og enkelt sprog

En anden metode til at skrive en vellykket og god tale er, at du skriver i et simpelt og enkelt sprog. Det kan faktisk være sværere end man skulle tro at skrive korte og præcise sætninger. Det er vigtigt at forenkle sproget, så publikum – og vigtigst af alt konfirmanden – kan følge med i talen. Herefter kan du også overveje tonen i talen. Dvs. om du vil holde en højtidelig tale eller en lidt mere uformel tale til konfirmanden.

En personlig tale vil gå lige i hjertet på konfirmanden. Du gør som sagt talen personlig ved at inddrage anekdoter og rose konfirmandens personlighed og bedrifter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *