Derfor er hospitalsklovnene på de danske sygehuse vigtige

Dette indlæg er sponsoreret

Måske har du set dem før: de danske hospitalsklovne. Hospitalsklovnene holder til på hospitaler og sygehuse landet over, og gør en kæmpe forskel for børn, der er indlagt, men også for deres forældre, som kæmper en hård kamp med indlagte og livstrætte børn. Hospitalsklovne kan være med til at gøre sygdomsforløb bedre, og kan desuden være med til at anerkende barnet og dets behov. Vil du vide mere om, hvorfor hospitalsklovnene på de danske sygehuse er så vigtige? Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge.

Hospitalsklovne giver tillid og tryghed

Som tidligere nævnt er hospitalsklovnene enormt vigtige for de danske hospitaler. De seje hospitalsklovne spreder glæde blandt syge patienter, og er for mange et lys i en mørk tid. Ikke nok med at hospitalsklovnene spreder liv og glæde blandt børnene i hospitalssengene, skaber de også en tryghed og tillid, som er helt unik for børnene. Der er ingen tvivl om, at et sygdomsforløb kan være enormt slidende og hårdt – især for børn, der har svært ved at udtrykke følelser. Hospitalsklovnene kan være en god ven for børnene i sygdomsforløbet, og være med til at skabe tryghed på sygehuset.

Kuffert fuld af faglighed

Rigtigt mange tror, at hospitalsklovne er frivillige mennesker uden medicinsk baggrund – dette er dog ikke tilfældet! De danske hospitalsklovne, der findes rundt omkring på de danske sygehuse og hospitaler, er alle uddannede og lønnede. Dette giver ikke kun tryghed for børn, men også for forældre og yderligere hospitalspersonale. De danske hospitalsklovne er uddannede og undervist i flere forskellige ting – herunder eksempelvis neuropsykologi, samarbejde med personale og relationsopbygning. Denne uddannelse gør, at hospitalsklovnene kan støtte og forstå børn og forældre på de forskellige hospitaler og sygehuser. Læs også om hospitalsklovnenes uddannelse.

Tæt samarbejde med hospitalspersonalet

Sidst, men bestemt ikke mindst, har hospitalsklovnene et rigtigt tæt samarbejde med hospitalspersonalet. Klovnene sørger altid for at lytte til personalet og behandlingsstedernes behov for at kunne hjælpe bedst muligt. Nogle hospitaler har for travlt til at hospitalsklovnene kommer hver eneste dag, mens andre hospitaler har et behov for, at klovnene kommer hver eneste dag. Uanset hvad er klovnene altid i tæt samarbejde med hospitalspersonalet for at tilbyde hjælp og opfylde forskellige roller i behandlingen. Dette kan eksempelvis være som en hospitalsklovn eller en legekammerat for et barn, der er i sygdomsbehandling, og blot har brug for en ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *