Borddækning til konfirmation

borddækning til konfirmation

Borddækning til konfirmation – sådan laver du en flot borddækning

Står foråret på konfirmation i din familie, og vil du gerne dække super smukt op til middagen? Så er der mange forskellige måder, du kan gøre det på. Borddækningen bør i høj grad afspejle den stemning, du ønsker for konfirmationsmiddagen, det vil sige enten en afslappet og uformel stemningen eller den fine og højtidelige stemning.

Desuden kan pynten naturligvis afhænge en lille smule af, hvor du holder konfirmationen. Holder du den derhjemme, er der som udgangspunkt frit lejde for, hvor vild du vil gøre pynten, men holdes konfirmationen på en restaurant, kan det være, at restauranten sætter visse begrænsninger for, hvor meget pynt du kan fylde på.

Få en masse gode idéer her.

Hvorfor skal du have en fin borddækning til konfirmationen?

Den bedste måde at få konfirmationen til at skille sig ud fra mængden af konfirmationer, er ved at gøre noget ekstra ud af bordpynten. Det kan du både gøre ved selv at lave bordpynten, men du kan også købe bordpynt ind i stor stil i butikker og på nettet. Afhængig af, hvor konfirmationen skal holdes, kan det også være, at restauranten eller eventstedet kan hjælpe dig med en vildt flot borddækning.

Uanset om du vælger at gøre det selv eller købe dig til borddækningen, så hold fast i det, der fortæller noget om konfirmanden. Det skal jo netop helst være personligt og minde gæsterne om nogle af konfirmandens egenskaber.

Blomsterpynt

Der bør altid være blomster til konfirmationen. Og det bedste vil næsten være, hvis det er nogen, I selv har plukket. Find en masse små og forskelligartede vaser og lav en række af små og farverige buketter med fine blomster fra haven eller en nærliggende grøftekant. Det giver et meget rent og minimalistisk look, ligesom det er virkeligt personligt og siger noget om det område, I bor i.

Netop fordi vaserne er små og blomsterne er naturlige, kan du have mange af disse små vaser stående rundt omkring med et par enkelte blomster i hver. Det er både moderne og fint.

Bordkort med billeder af gæsterne

Mange laver altid de helt traditionelle bordkort, hvor navnene på gæsterne er skrevet med sirlige og pæne bogstaver på karton. Men hvorfor ikke gøre det lidt anderledes? Fremkald dine gæsters profilbilleder ud fra Facebook som et polaroid-foto og lad disse fotos udgøre bordkortet. Lad være med at skrive navn på billederne – gæsterne kan forhåbentligt genkende sig selv.

De gæster, som ikke er på Facebook, har du helt sikkert billeder af på computeren eller telefonen, og så må du printe disse fotos ud. 

Foto-bordkort giver et godt samtaleemne til konfirmationen, og det er en personlig og anderledes måde at lave bordkort på.

Farvetema

Er konfirmanden helt vild med en specifik farve, så prøv at lave et farvetema for konfirmationen. Det betyder naturligvis ikke, at alt i lokalet skal være enten blåt eller gult, men det skal være tydeligt, at der er et farvetema. Vælg én eller to farver, som er gennemgående for opdækningen og hold alle stearinlys, servietter og blomster i denne farveskala, så det skinner tydeligt igennem.

Det behøver ikke at være nøjagtigt samme farve hele vejen igennem – tværtimod. En masse forskellige nuancer af den samme farve vil give en skøn følelse og et smukt look til bordopdækningen.

Pynt med guf

Tænk hvis du rent faktisk kunne spise af bordopdækningen? Ofte er søde sager også rigtigt fine at se på, og de kan nemt indgå som en del af bordopdækningen – og det kan holde særligt børnene rolige og fokuserede under middagen.

Lav en masse små folieposer, som du putter forskellige lækkerier i. Det kan både være slik, daddelkugler, chokolader, nødder og andre lækre ting, som du holder af. Vælg dog de ting, som ser lækre ud, og som kan pynte på bordet. 

Luk folieposerne med smukke silkebånd eller sejlsnøre og læg poserne helt tilfældige steder rundt omkring på bordene. 

Borddækning med et twist

Du skal altid have levende lys på bordet, da det sætter en hyggelig stemning. Men husk også at tilføje noget, som siger noget om konfirmanden. Er konfirmanden for eksempel bilentusiast, kan du pynte med fede modelbiler rundt omkring på midten af bordene og lade det være et tema for borddækningen. 

Det er nemt og billigt at pynte på en personlig måde, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *