Pynt til konfirmation

pynt til konfirmation

Pynt til konfirmation – hvorfor er det vigtigt?

Du bliver kun konfirmeret én gang i dit liv. Derfor er det også en helt speciel dag. På trods af, at langt de fleste konfirmander primært har interesse i, hvor stort et pengebeløb, de kan skrabe sammen, så er det fortsat en dag, man bør gøre noget ud af. Derfor skal man også sørge for, at der bliver pyntet flot op til konfirmationen.

Der er mange, der har fokus på, at der skal være styr på gaver, invitationer, bordplan, mad m.m., hvis de skal holde en konfirmation for deres søn eller datter. Det er dog ikke alle, der tænker over, at det også er en dag, hvor det er værd at pynte lidt op. Det skader ikke, at man giver en stemning af, at det er en helt speciel dag.

En konfirmation skal også være en fest

Hvis du skal holde fødselsdag, så pynter du sikkert også op, på trods af, at det er noget, du holder år efter år. Man bliver kun konfirmeret én gang, så derfor bør det da også være en dag, der er værd at pynte op til. Det behøver ikke at være noget helt vildt, men blot i et omfang, der gør, at man kan mærke, at det bliver festligt.

Er du mor eller far til et barn, der skal konfirmeres, så er der nok at holde styr på, men af den grund bør der ikke gås på kompromis med pynt. Hvis det skal holdes derhjemme, så pynt op et par dage før. Hvis det skal holdes på en restaurant, så kan de sikkert lokkes til at hjælpe med at få pyntet pænt op til konfirmationen.

Hvordan pynter man op til en konfirmation?

Der er ikke nogen egentlige krav til, hvordan man skal pynte op til en konfirmation. Derfor er det op til enten forældre eller konfirmand at finde ud af, hvordan der skal pyntes op. Hvis der skal holdes en fest for en pige, der er glad for heste, så er det et ideelt tema. Det samme er aktuelt, hvis det er en dreng, der elsker gaming.

Det er dog altid en god idé, at der bliver valgt pynt, der på en eller anden vis viser noget om konfirmanden. Hvis der ikke gøres det, så skal fokus blot være på at vælge pynt, der ser godt ud og som giver en stemning af, at der skal være fest. Én ting er dog helt sikkert; det er ikke værd at gå på kompromis med pynt til festen.

Lad konfirmanden være med til at bestemme

Det er en god idé, at du lader konfirmanden være med til at bestemme, hvordan der skal pyntes op. Det er en fest, der skal holdes for ham eller hende, og så skal der selvfølgelig ikke pyntes op på en måde, som ikke falder i hans eller hendes smag. Derfor er det vigtigt, at du også får konfirmandens mening om oppyntningen.

Hvis man gerne vil gøre det nemt, så er det muligt at købe færdige festpakker med pynt. De indeholder ikke blot pynt til lokalet, men også til bordet. På denne måde kan man derfor få pyntet rigtig flot op.

Lav kreativ og bæredygtig pynt til konfirmationen

At der skal pyntes op, når man holder konfirmation, siger sig selv. Der er ingen, der vælger at have et helt kedeligt lokale uden pynt. Derimod bør man gøre noget ud af konfirmationen og have meget pynt over det hele. Det kan være med til at gøre, at man slet og ret får en bedre dag. 

For når folk ser, at der er pyntet flot op, vil de automatisk føle sig mere velkomne. Af en eller anden grund er der mange, der slet ikke tænker på genbrug og forbrug når de skal anskaffe sig pynt. I deres hverdag kan det være, at de affaldssorterer og generelt tænker meget over miljø og ikke at smide alting ud. Men når så det kommer til pynt er situationen en anden. Det bør man så vidt muligt gøre op med. Det kan man gøre ved at lave pynt af genbrug. 

Bordkort og pynt skal der selvfølgelig til

En af de ting, som man ikke kan undvære, er naturligvis bordkort. Det er vigtigt, at folk ved hvor de skal sidde og befinde sig under konfirmationen. Her kan man gøre mange forskellige ting. Er man meget kreativ kan man vælge at folde en sjov diamant eller noget lignende. Sådan en kan nemt laves af aviser eller reklamer, som er smidt ud. Så kan man vælge at klistre navnet på denne diamant eller anden foldede genstand. Det er både smukt og så kan man gøre det med god samvittighed. Man kan også finde gratis kort, som findes i mange caféer og lignende. Dem kan man folde over på midten og så har man et oplagt kort. Det er smart og det gør, at man ikke behøver at bruge lang tid på at købe noget. Og vigtigst af alt gør det, at man slipper for at forbruge noget overflødigt.

En lille pung til bestikket skal der til

Det er ikke altid så udbredt, men en sjov ting man kan lave som pynt til konfirmationen er en lille pung. Her er det ikke en pung til konfirmanden, men snarere en pung til bestik. Det er smart at have en lille pung, hvor bestikket kan være. Det gør det både nemmere for dem der skal dække bord, og det gør det også mere hygiejnisk. Og vigtigst af alt ser det rigtig fint ud. Sådanne punge kan man blandt andet lave af aviser eller reklamer. Så kan man bruge disse materialer til at lave små punge. Det ser fint ud og vil vække opsigt.

konfirmationspynt giver den rette stemning

Man er nødt til at lave noget pynt til en konfirmation, men nogle kan undre sig lidt over hvorfor det er nødvendigt. Her må man sige, at det skyldes, at det giver en helt særlig stemning. For når man pynter op viser man samtidig, at der er tale om en særlig situation. Det kan gøre, at folk kommer i den rette stemning. Det vil sige, at der er noget selvforstærkende ved pynt. 

Derudover kan det også være en sjov ting at lave sammen. Kan man lide at klippe og klistre og være kreativ er det oplagt, at man selv står for alle disse ting. Det kan også være hyggeligt at gøre sammen med sine forældre. Det kræver naturligvis, at de også har en stor forkærlighed for at lave kreative ting. I så fald er det oplagt, at I sætter jer ned sammen og gør det. Pynt er altså med til at danne nogle rammer for hele konfirmationen samtidig med, at det er hyggeligt at lave. Der er dermed mange fordele for at man skal pynte op til konfirmationen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *